Blog

User stats in DA admin area

Tags: bandwidthDirectAdminvenet0VPS

Published on: June 10, 2009 by George K.

User stats in DA admin area

Scenario:

We are into DirectAdmin management service and when one of our clients, Mr. Xavier opened an issue with us regarding the Usage stats not being shown, we were certain that this is a bug with DirectAdmin in the way how its license are read. We changed the ethernet_dev in directadmin.conf, but that didn’t work out.

Client was asking us,

In Admin Area –> Complete Usage Statistics –> Usage stats for venet0:0 is showing “None”

It’s possible to fix this to reflect the traffic of this virtual adapter?

DirectAdmin didn’t give a direct solution. Instead provided us with a complete packed files related to DirectAdmin. So the solution was this.

cd /usr/local/directadmin
wget -O new.tar.gz http://files.directadmin.com/7694310/packed_es50.tar.gz
tar xvzf new.tar.gz
./directadmin p
killall -9 directadmin
./directadmin d
/etc/init.d/directadmin restart

For anyone facing this issue. I didn’t check more deeper into what changed, but must be related to htmls in data page on how device gets read.

Category : DirectAdmin, General, Howtos, Linux, Troubleshooting, VPS

George K.

George K.

George started his career in web hosting and Linux technical support in the year 2004 and is with SupportSages since 2009. He has keen interest in server optimizations, custom security solutions, hacked server recovery, cyber forensic and high availability fail over system design and implementation. George loves long drives and is passionate about art and literature.

You may also read:

Comments

Add new commentSIGN IN

Let's Connect

Get new updates

Categories

$0.000 items